Sjalotten
In veel keukens wordt in elke warme maaltijd wel een sjalot gebruikt. Dit komt omdat het een smaakmaker is, maar ook omdat ze heel gezond zijn.
GELUK dat wij deze lekkernij telen. Ze worden al vroeg in het voorjaar gepland en begin augustua kunnen we de sjalotten naar binnen halen. Bij de teelt van sjalotten is het altijd veel werk om ze onkruid vrij te houden. Dit onkruid vrij houden gaat voor een groot gedeelte machinaal, maar er moeten toch ook nog heel wat handjes aan te pas komen om in de rijtjes het onkruid weg te houden. Maar als het allemaal gelukt is, dan is een sjalot een prachtig product.
In veel keukens wordt in elke warme maaltijd wel een sjalot gebruikt. Dit komt omdat het een smaakmaker is, maar ook omdat ze heel gezond zijn.
GELUK dat wij deze lekkernij telen. Ze worden al vroeg in het voorjaar gepland en begin augustua kunnen we de sjalotten naar binnen halen. Bij de teelt van sjalotten is het altijd veel werk om ze onkruid vrij te houden. Dit onkruid vrij houden gaat voor een groot gedeelte machinaal, maar er moeten toch ook nog heel wat handjes aan te pas komen om in de rijtjes het onkruid weg te houden. Maar als het allemaal gelukt is, dan is een sjalot een prachtig product.