Spruitjes
Spruitjes zijn kleine vitaminebommetjes. Ze zitten vol vitamine C en hebben een pittige smaak. Ze hebben een frisse groene kleur en voelen lekker stevig aan. Hoe verser ze worden klaargemaakt, hoe lekkerder.
Wij verbouwen 3 verschillende soorten spruitjes. Alle drie de soorten kunnen met weinig bemesting toe, zodat ze geschikt zijn voor onze biologische manier van boeren. Het ene ras geeft meer kilogrammen, dus een hogere opbrengst, maar het andere ras is weer beter bestemd tegen winterse temperaturen.
Spruiten worden eind mei geplant en we beginnen met de oogst ongeveer in november tot en met maart. We plukken de spruiten op bestelling, ze zijn dus GELUKkig altijd vers. Bewaar spruiten op een koele plaats daar zijn ze 5 & 7 dagen te bewaren. De koelkast is hiervoor de beste plaats. De optimale bewaartemperatuur ligt ongeveer op 3°C. Spruiten kunnen perfect ingevroren worden. Ze verliezen dan wat van hun typische pittige smaak en worden wat zoeter.
Wil je die typische spruitjeslucht in je keuken wat verzachten, dan helpt het om een paar eetlepels melk of een ui mee te koken.
Spruitjes zijn kleine vitaminebommetjes. Ze zitten vol vitamine C en hebben een pittige smaak. Ze hebben een frisse groene kleur en voelen lekker stevig aan. Hoe verser ze worden klaargemaakt, hoe lekkerder.
Wij verbouwen 3 verschillende soorten spruitjes. Alle drie de soorten kunnen met weinig bemesting toe, zodat ze geschikt zijn voor onze biologische manier van boeren. Het ene ras geeft meer kilogrammen, dus een hogere opbrengst, maar het andere ras is weer beter bestemd tegen winterse temperaturen.
Spruiten worden eind mei geplant en we beginnen met de oogst ongeveer in november tot en met maart. We plukken de spruiten op bestelling, ze zijn dus GELUKkig altijd vers. Bewaar spruiten op een koele plaats daar zijn ze 5 & 7 dagen te bewaren. De koelkast is hiervoor de beste plaats. De optimale bewaartemperatuur ligt ongeveer op 3°C. Spruiten kunnen perfect ingevroren worden. Ze verliezen dan wat van hun typische pittige smaak en worden wat zoeter.
Wil je die typische spruitjeslucht in je keuken wat verzachten, dan helpt het om een paar eetlepels melk of een ui mee te koken.